Finlayson Art Area 2024

Finlayson Art Area järjestetään tänä kesänä 10. kerran! Taidetapahtuma on avoinna yleisölle 14.6.–25.8. Mukana on 11 taiteilijaa. Tapahtuma levittäytyy Finlaysonin alueelle ulko- ja sisätiloihin sekä Finlaysonin kirkkoon ja Finnparkiin. Näyttelyihin vapaa pääsy. Tervetuloa!

14.6 – 25.8
i
näyttelyt, taide

Kesällä Finlaysonin alueen kadut, kujat ja tilat täyttyvät taiteesta 14.6.–25.8.!

Finlayson Art Area täyttää Finlaysonin alueen kujat ja tilat upeilla taideteoksilla. Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta taidekesästä Tampereen sydämeen, jo 10. kerran! Näyttelyihin vapaa pääsy.

Avoinna 14.6.–25.8.
ke–pe 11–18, la–su 12–18
Suljettu ma, ti, juhannus, juhlapyhät

Maksuttomat opastukset taideteosten pariin joka lauantai klo 14. Lähtö Väinö Linnan aukion lavan vierestä. Kesto 1h 15 min. Huom. kierroksella portaita. 

 

Lisätietoja:

finlaysonartarea.fi

FAA24: Taiteilijat ja näyttelyt


Klaus Haapaniemi
, veistosinstallaatio ja taidegrafiikkaa. Vanhan tehtaan Rautahalli ja Terden alataso.

Kaarina Haka, installaatio. Vanhan tehtaan Rautarappu.

Marja Helander, videoteos. Finlaysonin kirkko ja Minicinema.

Ola Kolehmainen, valokuvateoksia. Vanhan tehtaan Kutomosali 3.

Teija Lehto, puupiirroksia, Grafiikanpaja Himmelblau.

Charles Sandison, videoinstallaatio. Vanhan tehtaan Kutomosali 2.

Teemu Saukkonen, 70-vuotisjuhlanäyttely. Galleria Himmelblau ja Puuvillasali.

 

 

Katja Tukiainen ja Matti Hagelberg, Tukiaisen maalauksia ja Hagelbergin kanssa toteutettuja installaatioita ja grafiikanteoksia. Vanhan tehtaan Kutomosali 1.

Raimo Utriainen, veistosnäyttely. Kuraattorina Timo Valjakka. Yhteistyökumppanina Raimo Utriaisen säätiö. Vanhan tehtaan Rullaamo ja Kutomosali 3.

Tapio Wirkkala, hopeaesineitä ja -koruja sekä Collection Kakkosen taidegrafiikan kokoelman helmiä. Yhteistyökumppanina Collection Kakkonen, kuraattorina Juhani Kukkonen. Vooninki.

Himmelblaun 10 taiteilijaa, taidegrafiikkaa vuosien varrelta Himmelblaun omista kokoelmista. Galleria Himmelblaun myyntigalleria. 

Katumaalaukset

Kesän 2024 Finlayson Art Arean katumaalauksissa nähdään Klaus Haapaniemen sekä Katja Tukiaisen ja Matti Hagelbergin taiteeseen perustuvat aiheet. Haapaniemen suunnittelema katumaalaus on Väinö Linnan aukion lavan vieressä ja Tukiaisen ja Hagelbergin aiheet Finlaysoninkujalla, Vanhan tehtaan takana. Haapaniemen aihe jatkaa hänen taidenäyttelynsä visuaalisia teemoja ja värimaailmaa. Tukiaisen ja Hagelbergin katumaalaus perustuu taiteilijoiden grafiikanteoksiin, jotka on toteutettu kevään aikana Himmelblaun grafiikanpajalla. Katumaalauksessa esiintyvät hauskat hahmot teemalla Katjan ja Matin etsivätoimisto. 

Media 54:n edustaa koristaa tuttuun tapaan Finlaysonin klassikko, sinivalkoinen Aalto, suunnittelijana Eine Lepistö, 1977. Päämääränkujalla juhlitaan Finlayson Art Arean 10. juhlavuotta: tapahtuman projektipäällikkö Katja Villemonteix on suunnitellut värikkään katumaalauksen Ilmapallomeri. Pallojen seasta löytyy sieltä täältä myös tuttuja nimiä: mukana ovat kaikki taiteilijat, jotka ovat olleet Finlayson Art Areassa vuosien varrella. Ilmapalloteemaa jatkavat lasitaiteilija Janne Rahusen toteuttamat peilipintaiset, pyöreät lasiteokset, joita yleisö pääsee ihastelemaan alueen viheristutusten yhteydessä. Rahusen lasiveistoksia oli esillä Finlayson Art Areassa vuonna 2022.