Kattokävelyt Finlaysonin alueella

Kesä 2023
i
Suomi
Suomi, kattokävely, opastukset

Tervetuloa ihailemaan Suomen parhaita maisemia Tampereen kattojen ylle! Kattokävely on ollut huippusuosittu aktiviteetti Tampereella jo kolmena kesänä. Kattokävelyreitti sijoittuu historiallisen Finlaysonin alueen tehdasrakennusten katolle, josta on mykistävät näköalat Suomen vetovoimaisimman keskusta-alueen ylle. Ikonisen Finlaysonin tehdaskyltin edessä napataan kesän sykähdyttävimmät kuvat ja ihastellaan Tammerkosken kansallismaisemaa.

Kattokävelyllä kuljetaan kulkusilloilla oppaan johdolla turvavaljaissa, ja samalla kuullaan tarinoita kaupungin ja Finlaysonin alueen historiasta sekä kaupunkimaiseman yksityiskohdista. Paikat varataan etukäteen, joten varmistathan pääsysi osoitteesta: roofwalk.fi

Katolla sijaitsee myös Panorama Deck -näköalatasanne, jonne kuljetaan katolla pitkospuita pitkin, ilman turvavaljaita ja omaan tahtiin. Tasanteelta avautuu hulppeat näkymät keskustan ylle, historiallisiin tehdasmaisemiin sekä Tammerkoskelle ja Näsijärvelle. Reitillä voi ihailla myös upeita istutuksia ja Finlayson Art Arean taiteilijoiden teoksia.

Panorama Deckin hintaan kuuluu mobiilisovelluksella toimiva Amazing Walks -kävelykierros, joka vie tutustumaan vanhan tehdasalueen sokkeloihin. Finlaysonin alueella voi kulkea aikuisille suunnatun Elävä Finlayson: Kerroksia ajassa -kierroksen tai lapsille suunnatun Puutarhakanavan Mauri -kierroksen.

Elävä Finlayson: Kerroksia ajassa -kierroksella pääset sukeltamaan mobiilisovelluksen ohjaamana Finlaysonin historiallisen tehdasalueen mielenkiintoisiin tarinoihin, innostaviin ihmiskohtaloihin ja tehtaan historiaan. Reitti kuljettaa sinut Finlaysonin palatsilta Tallipihalle ja nykyiselle Näsilinnalle asti.

Finlaysonin käytävissä ja luolastoissa on elänyt jo kaksisataa vuotta mäyrien klaani. Riemastuttavalla Puutarhakanavan Mauri -kierroksella tapaat heistä Maurin. Mauri pitää kovasti kastemadoista, ja onkin sen vuoksi nyt ajautunut kovin hankalaan tilanteeseen. Onnistutko sinä auttamaan Maurin vapaaksi? Seikkailun pelaajalta vaaditaan joko lukutaitoa tai aikuisen avustusta kierroksella. Peli tapahtuu Finlaysonin alueella Amazing City -mobiilisovelluksessa.

Tutustu lisää kierroksiin

Amazing city