Lapsi Työväenmuseo Werstaan näyttelyssä. Werstaalla on vaihtuvia näyttelyitä, jotka sopivat koko perheelle.

Werstaan näyttelyt

i
museo, näyttelyt

Tervetuloa Werstaalle!

Työväenmuseo Werstas on avoinna ti–su klo 11–18 ja sinne on aina vapaa pääsy. Museo sijaitsee Tampereella Finlaysonin historiallisella tehdasalueella. Työväenmuseo Werstas tallentaa valtakunnallisesti suomalaista työelämää ja sosiaalihistoriaa. Werstaan toiminta-ajatus kiteytyy sanapariin reilusti historiaa. Sillä tarkoitetaan museon laajaa toimintaa: runsaita näyttelyitä, monipuolisia kokoelmia sekä vilkasta tapahtumatoimintaa. Reiluus näkyy myös museon vapaassa sisäänpääsyssä.

Yhteisvoimin

Yhteisvoimin on Werstaan uusi päänäyttely, joka kertoo tarinoita työväenhistoriasta 1800-luvulta nykypäivään kekseliäällä ja tunteita herättävällä tavalla. Näyttely nostaa vahvasti esille pienen ihmisen näkökulman ja kutsuu kävijän eläytymään tarinaan kohti yhteisvoimin rakennettuja parempia aikoja. Näyttely avautuu 16.6.2023.

Ysäri

7.10.2022–8.10.2023

Ysäri kertoo 1990-luvun Suomesta. Aikakausi muistetaan lamasta ja leipäjonoista, jotka vuosikymmenen edetessä vaihtuivat nousuhuumaan ja IT-kuplaan. Välissä Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ja meni Euroopan Unioniin. Ysäri katsoo murrosten vuosikymmentä pintaa syvemmältä ja vetoaa häpeilemättömällä nostalgiallaan nuoruuttaan 1990-luvulla eläneisiin.

Teollisuusmuseo

Teollisuusmuseo kuvaa tamperelaisen teollistumisen 200-vuotisen tarinan. Miten Tampereesta tuli Suomen Manchester ja kuinka teollistuminen muutti koko elämänmenon?

Höyrykonemuseo

Höyrykonemuseo kiinnostaa koko perhettä! Näyttely esittelee suurimman Suomessa käytetyn höyrykoneen, Sulzerin.

Meirän kaupunki

Meirän kaupunki kertoo työväen asumisesta ja kansalaisyhteiskunnan vaiheista 1900-luvulla. Näyttelyssä voi tutustua muun muassa osuuskauppaan ja työväen säästöpankkiin.

Werstas

Werstas