Finskulla nautitaan festivaaleista ympäri vuoden!

Finskulla nautitaan festivaaleista ympäri vuoden!

Tuhannet kulttuurin ja tapahtumien ystävät kokoontuvat Finlaysonin alueelle nauttimaan myös monipuolisesta festivaalitarjonnasta. Finskusta onkin kehittynyt yhteistyötahojen kanssa ympärivuotinen festivaalikeskus. Tutustu tästä Finskun innostavaan festivaalitarjontaan.

Let’s festival – elämyksiä ainutlaatuisessa miljöössä

Sana “festivaali” on latinalaista alkuperää, joka tarkoittaa juhlallista. Festivaalivuosi Finskulla onkin yhtä juhlaa! Alueella voi nauttia jopa 8-12 erilaisesta festivaalista.   

Finlaysonin alue tarjoaa ympäristönä ja yhteistyökumppanina upean festivaalielämyksen. Festivaalialueena Finsku on toimiva: useat tapahtumatilat lähietäisyydellä, näyttävät sisä- ja ulkoalueet, ainutlaatuinen miljöö, keskeinen sijainti sekä hyvät palvelut.  

Finlaysonin alueen festivaaleilla pääsee tutustumaan useaan eri teemaan, kuten valotaiteeseen, arkkitehtuuriin, musiikkiin ja valokuvaukseen. Näiden lisäksi Tampereen suurin kaupunkitaidetapahtuma Finlayson Art Area esittelee monipuolisella tavalla kuvataidetta kesäkuun puolivälistä elokuun lopulle. Vaikuttava festivaalivuosi ei onnistuisi ilman hyviä yhteistyökumppaneita mm. kulttuurialan toimijoita, alan asiantuntijoita, yhdistyksiä ja taiteilijoita. Onnistuneessa tapahtumassa on tietenkin mukana myös Finlaysonin alueen jo toistuvasti löytänyt, seikkailunhaluinen festivaaliyleisö.  

Ääniteoksia ja musiikkia Finskun keväässä

Jo maaliskuussa Tampereen elokuvajuhlien tapahtumakeskus ja ammattilaisvieraat näkyvät Finskulla. Varsinainen yleisölle avoin festivaaliohjelma käynnistyy huhtikuussa nykymusiikin parissa. Tampere Biennale esittelee kotimaisen nykymusiikin merkittävimmät ilmiöt ja ajankohtaisimmat säveltäjät. Tampere Biennale on koettavissa Finlaysonin alueen ympäristössä ääni-installaationa sekä yllätyksellisenä ääniteoksena, jossa on mukana myös tanssia ja livemusiikkia. 

Huhtikuussa Finlaysonin alueelle saapuu myös Tampere Flute Fest useaan eri tapahtumatilaan. Keväinen huilumusiikki soi Finlaysonin alueella koko viikonlopun ajan. Flute Festin konserteissa kuullaan kansainvälisiä huippuartisteja, nuoria lupauksia sekä kotimaisia tähtiä.  

Koko kesäkauden ajan nautitaan Tampereen suurimmasta kaupunkitaidetapahtumasta. Finlayson Art Area täyttää alueen monipuolisella taiteella vuosittain kesäkuun puolivälistä elokuun lopulle. Finskulla voi silloin ihailla useita kymmeniä taideteoksia alueen kaduilla, kujilla ja sisätiloissa. Finlayson Art Arealla on perinteisesti päästy ihailemaan muun muassa installaatioita, videoteoksia, veistoksia, maalaustaidetta ja taidegrafiikkaa.

Runsas festivaalisyksy

Tampere Photo Festival käynnistyy taidekesän jatkoksi heti syyskuun alussa. Festivaali hemmottelee kaikkia valokuvauksesta kiinnostuneita luennoilla, kursseilla ja alueen useilla valokuvanäyttelyillä.  

Syyskuun puolessa välissä suoristetaan silinterihatut ja kiristetään korsetit Tampere Steampunk Festivalia varten. Festivaali tarjoaa upeiden asukokonaisuuksien ja visuaalisuuden lisäksi myös musiikkia, luentoja ja roolipelejä.  

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko TAD Week järjestetään Finlaysonin alueella lokakuun alussa. Tapahtumakokonaisuus tutustuttaa luovasti arkkitehtuuriin, muotoiluun sekä kaupunkikulttuuriin. Monipuolisen TAD Weekin ohjelmistossa on mm. näyttelyitä, seminaareja ja työpajoja sekä ainutlaatuisia vierailukohteita. 

Koko perheen suosikkitapahtuma Projio tuo jo viidennen kerran loistoa Finlaysonin alueelle lokakuussa. Elämyksellinen media- ja valotapahtuma valaisee tehdasmiljöön rakennukset ja kujat upealla tavalla. Näyttäviin valotaideteoksiin voi tutustua sekä sisätiloissa että ulkona. 

Projion jälkeen Finskulla nautitaan edelleen korkeatasoisesta valotaiteesta. Suomen valotaiteen seura FLASH ry järjestää neljännen suomalaista valotaidetta esittelevän biennaalin marraskuussa Finlaysonin alueella. FLASH4-biennaali saapuu koko kuukaudeksi Finlaysonin alueen tapahtumatiloihin. Näyttelyn tavoitteina on edistää suomalaisen valotaiteen näkyvyyttä, edistää vaikutteiden leviämistä, yhdistää valotaiteen kenttää ja ennen kaikkea nostaa valotaiteen sisältö sen ansaitsemaan osaan.

Tervetuloa Lasten Finlaysonin löytöretkelle

Tervetuloa Lasten Finlaysonin löytöretkelle

Finlaysonin alue on kuin luotu mielikuvituksellisille löytöretkeilijöille seikkailtavaksi. Erityisesti lapsille Finsku on kapeine kujineen ja korkeine torneineen innostava miljöö, ihan kuin satulinna! Alueella järjestetäänkin koko vuoden ajan juuri lapsille suunniteltuja tapahtumia. Konsertit, esitykset ja työpajat tavoittavat vuosittain tuhansia lapsiperheitä. Lasten Finlaysonin omat tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia.

Kiehtova historia ja innostava nykyhetki

Lasten Finlayson on tarjonnut perheille ilmaistapahtumia yli kuuden vuoden ajan. Lapsille suunnattu toiminta Finlaysonilla on kuitenkin jo vanhempaa perua: Lastenkulttuurikeskus Rulla toimi ennen kulttuuritalo Laikulle siirtymistään Finlaysonin alueella, kahdessakin eri toimitilassa. Lapsiperheet ovat ottaneet alueen omakseen siis jo tuolloin. Rulla nimikin tuli alun perin Finskun alueen historiasta, kun ensimmäistä Tampereen lastenkulttuurikeskusta perustettiin Finlaysonin alueelle Kuusvooninkiseen. 

Lastenkulttuuri on ollut mukana Finlaysonin alueen tapahtumatoiminnassa alusta alkaen. Lapsiperheiden ohjelmatarjonta on usein alueen omaa tuotantoa tai yhteistyötahojen kanssa toteutettua. Finskun alueella myös Työväenmuseo Werstas järjestää lapsiperheille kohderyhmänä runsaasti toimintaa, ja Finlayson Art Area -kuvataidefestivaalin katumaalaus on lapsiperheiden odottama hetki toukokuussa. Lisäksi mm. Plevna-elokuvateatterin näytökset ja Vakoilumuseo ovat lapsiperheiden innostavia kohteita. 

– Haluamme tarjota kaikille perheille mahdollisuuden päästä nauttimaan omista Lasten Finlaysonin tapahtumistamme. Samalla kutsumme uuden sukupolven tutustumaan alueen miljööseen sekä toimintaan. Lasten iloa on ihana seurata Väinö Linnan aukion kesäkonserteissa tai taidetyöpajoissa, kertoo Finlaysonin alueen tuottaja Minna Männistö. 

Lasten Finlayson -kesäkonsertit 7–8 viikon ajan tiistaisin Väinö Linnan aukiolla ovat yksi odotetuimmista alueen vakio-ohjelmista. Kesäkonserttien tunnelma on niin loistava, että pieni kesäsadekaan kohdalle osuessaan ei haittaa! 

Jokaiselle koettavaa iästä riippumatta

Vuodenajat ja erilaiset teemat näkyvät Finlaysonin alueella ohjelmasuunnittelussa. Kivaa tekemistä ja koettavaa on myös koululaisten ja perheiden loma-aikoina. Lasten Finlaysonin tarjontaan voi tutustua tapahtumakalenterin ja toukokuussa jaettavan Finlaysonin alueen kesälehden avulla.  

Lasten Finlayson -ohjelmapoimintoja: 

  • Helmikuussa Lasten Finlayson on perinteisesti mukana Lasten Pirkkasilla, Pirkanmaan lastenkulttuurikuukaudessa. 
  • Työväenmuseo Werstaan lastentapahtumat, lapsiperheille suunnatut opastetut kierrokset sekä museosuunnistukset. 
  • Werstaan rieväkone Sulo sekä leikkikauppa Osuusliike Vekara ovat lasten suosikkeja. 
  • Finlayson Art Arean katumaalaus toukokuussa Museoiden yönä. 
  • Kesäkautena tiistaipäivisin Väinö Linnan aukiolla Lasten Finlayson -konsertit. 
  • Satumainen jouluaukio valotaideteoksineen ja animaatioineen. 

Finskulla järjestetään useita koko perheelle sopivia näyttelyitä sekä omatoimisia seikkailutehtäviä, joiden avulla mm. alueeseen ja sen historiaan voi tutustua leikin kautta. Myös yhteistyökumppanien toteuttamat ohjelmat ja festivaalit huomioivat lapsiperheet usein kohderyhmänä. 

– Oikein hyvää palautetta on tullut! Tapahtumat innostavat ja niitä toivotaan yhä vain lisää. Tulevaisuudessa aiomme kehittää tapahtumatoimintaa edelleen. 

Olipa sää millainen tahansa, tarjolla on mukavaa tekemistä, ja kaikki tarvittava on Finskulla lapsiperheille lähellä.  

 

Tutustu Lasten Finlaysoniin lisää:

Lasten Finlaysonin ajankohtainen ohjelma Työväenmuseo Werstas Instagram Facebook

Tutustu Finlaysonin alueen tehdashistoriaan – bongaa ainakin nämä rakennukset! 

Tutustu Finlaysonin alueen tehdashistoriaan – bongaa ainakin nämä rakennukset

Finlaysonin alueen punatiiliset rakennukset ja pienet sokkeloiset kujat huokuvat tehdasalueen historiaa, mutta mistä historiaan ja olennaisiin rakennuksiin tutustuminen kannattaa aloittaa? Kokosimme parhaat vinkit alueen kiertämiseen, jotta et missaa tärkeimpiä kohteita!

1. Astu sisään tehtaan portista


Finlaysonin alueelle pääsee joko Puuvillatehtaankadun kautta tai suoraan Satakunnankadulta. Jos valitset Satakunnankadun, alitat ensimmäiseksi Satakunnankadun portin, joka on koko tehdasalueen ensimmäinen skandinaavista klassismia edustava rakennus. Portti valmistui vasta 1920-luvulla ja se sulki tehdasalueen tiukemmin erilleen ulkopuolisilta. 1990-luvulle asti portilla seisoi vartija, ja edelleen voit nähdä portin vieressä vanhat vartijankopit.
 

Portin jälkeen saavut Itäisellekadulle: vasemmalta ohitat Plevnan – nykyisen olutravintolan ja Finnkinon – entisen kutomon. Vuonna 1877 valmistuneessa Kutomo Plevnassa oli Suomen suurin yhtenäinen kutomosali: Plevnaan mahtui yhteensä 1200 kutomokonetta. Vuoden 1999 peruskorjauksessa Plevna uusittiin sisältä täysin – pystyyn jäivät vain ulkotiiliseinät. Plevna on saanut nimensä sen valmistumisaikana käydyn Turkin sodan taistelupaikan mukaan: Plevenin kaupunki sijaitsi nykyisen Bulgarian alueella. Media seurasi tiiviisti kuukausia kestäneen Pleven linnakkeen piiritystä. Turkin sotaan osallistui myös Suomen kaartin pataljoona, jossa oli mukana Finlaysonilla työskennelleitä miehiä. Plevenin kaupungin nimi muuntui tamperelaisten suussa Plevnaksi.  

Oikealla puolella puolestaan näet vuonna 1899 rakennetun kehräämö Siperian. Se rakennettiin osana 1800-luvun lopun suurta uudistus- ja rakennusvaihetta – samoihin aikoihin valmistui myös tehtaan suurimman Sulzer-höyrykoneen höyrykonehalli. Siperia-rakennus sai nimensä sen valtavista mittasuhteista. Noihin aikoihin myös suomalaisia oli rakentamassa Siperiaan rautatietä ja rikolliset saattoivat saada karkoituksen Siperiaan. Siperia-rakennuksessa toimi kehräämö vielä 1980-luvulle. Aamulehden toimitus on sijainnut rakennuksen toimistokerroksissa jo vuodesta 2001. Katutasossa toimii muun muassa useita ravintoloita ja kahviloita.   

Siperian kautta pääset oikaisemaan suoraan Finlaysonin sisäpihoille, mutta jatketaan matkaa vielä eteenpäin. 

2. Pääaukio avaa näkymän tehtaan vanhimpiin rakennuksiin 


Kun kävelet muutamia metrejä eteenpäin, huomaat, että punatiilirakennukset vaihtuvat oikealla puolella valkoiseen julkisivuun. Tämä Katuvapriikki-rakennus sulki tehtaan sisäpihan. Sata metriä pitkässä seinässä oli kolme porttia, joista keskimmäinen, Kelloportti, oli aikoinaan tehtaan varsinainen pääportti länsipuolella. Tunnistat portin sen yläpuolella olevasta kellosta. Portin kello oli alueen tärkein ajannäyttäjä ja se piti pitää tarkasti ajassa.
 

Kun astut portista sisään, näet, mitä kaikkea tehtaan portit ja seinät pitivät sisällään jo 1860-luvulla. Väinö Linnan aukio on tehtaan vanhinta osaa, ja sitä ympäröivät kolme tehdasrakennusta rajaavat tehtaan sisäpihan. Aukiolle rakennettiin vuonna 1882 tehtaan sähkökeskus, johon sijoitettiin myös Pohjoismaiden ensimmäiset Thomas Alva Edisonin rakentamat dynamot.  

Oikealla näet Työväenmuseo Werstaan, jossa voit piipahtaa tutustumaan Finlaysonin alueen historiaan tarkemmin. Werstaan tilat ovat aikoinaan toimineet lankavärjäämönä ja Höyrykonehuoneena. Vasemmalla puolella on sen sijaan alueen uusin rakennus TR61, eli vuonna 2005 valmistunut Mehiläisen lääkärikeskus. 

Suoraan edessäsi kohoaa yksi tehdasalueen vanhimpia rakennuksia, Kuusvooninkinen, joka valmistui vuonna 1837. Aivan ensimmäiset rakennukset 1820-luvulta eivät ole enää olemassa. Kuusvooninkinen rakennettiin kankaiden kudontaa varten Pietarin viennin tarpeisiin. Rakennus oli valmistuessaan Pohjoismaiden edistyneintä teollisuusrakentamista: esimerkiksi kantavat rakenteet toteutettiin väliseinien sijaan valurautapylväin. 

Kuusvooninkinen oli valmistuessaan myös Tampereen korkein rakennus, ja erottui selvästi pikkukaupungin yksikerroksisista puutaloista. Kuusvooninkisen oven edessä voit nähdä lyhyen pätkän tehtaan säilyneestä sähköveturi Pikku-Pässin raiteesta. 

3. Pieni kuja vie syvemmälle historiaan


Käänny seuraavaksi aukiolta ja Kuusvooninkisen edestä oikealle, pienelle Päämääränkujalle.
 

Ehkä voit jo nähdä edessäsi korkeuksiin nousevan tehdaspiipun. Finlaysonin piippu on alueen ainoa jäljellä oleva piippu. Se on noin 60 metriä korkea ja se rakennettiin osana Sulzer-höyrykoneen höyryvoimakeskusta. Pohjoismaiden suurin tehdashöyrykone lepää alkuperäisellä paikallaan Työväenmuseo Werstaassa. 

Päämääränkujan yläpuolella kulkevat liistauskäytävät, joita pitkin tehtaalla kuljetettiin materiaalia työvaiheesta ja rakennuksesta toiseen. 

 

4. Uudemmat rakennukset muovasivat koskimaisemaa


Päämääränkuja johdattaa sinut Finlaysonin alueen toiselle, uudemmalle sisäpihalle ja Finlaysoninkujalle. Tästä pääset kulkemaan Media54-rakennukseen – entiseen viimeistämöön, joka on myös alueen nuorin suurin teollisuusrakennus.
  

Kun käännät kujalta tullessasi katseen heti vasemmalla olevaan rakennukseen, näet entisen höyrypannuhuoneen ja konepajan. Tämä rakennus on tehty vaiheittain ja kerroksia on tullut lisää vuosien saatossa. Toisessa, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa oli tehtaan kehräämö- ja kutomosaleja.  

Suoraan tätä rakennusta vastapäätä, Finlaysoninkujan toisella puolella, on tehtaan uusi värjäämö, joka edustaa 1920-luvun klassismia. Värjäämön rakentaminen oli suuri hanke ja muutti myös tehtaan julkisivua koskelle päin. Nykyään rakennuksessa toimii lukuisia yrityksiä.  

Jatka matkaasi Finlaysoninkujaa eteenpäin alaspäin viettävällä tiellä. Vasemmalla ohitat vanhan tehtaan kokonaisuuteen kuuluneen eteläturbiinin sekä muita rakennuksia korkeammalle kohoavan sprinkleritornin. Torni on kertaalleen korotettu nykyiseen mittaansa, ja siitä tuli nopeasti koko tehtaan alueen symboli. Tornin huipulla olevassa mustassa kupolissa on talvi- ja jatkosodan aikana toiminut ilmavalvonta-asema. Tornin yläosassa on edelleen noin 50 kuution kokoinen teräksinen vesisäiliö, joka on tosin nykyään tyhjillään.

5. Finlaysoninkujaa pitkin takaisin pääportille

Kun olen päässyt sisäpihan toiseen päähän, viimeinen rakennus oikealla on vuonna 1856 valmistunut Koskitehdas, joka rakennettiin kutomoksi vuonna 1856. Rakennus muutettiin 1920-luvulla betonirakenteiseksi ja todennäköisesti värjäämöksi. Tämä rakennus toimi Tampereen ammattikorkeakoulun tiloina 1990-luvulta peruskorjaukseen, vuoteen 2002, asti. Ammattikorkeakoulun eri yksiköt ovat toimineet useissa tiloissa Finlaysonin alueella vuosien aikana. 

Kun käännyt Finlaysoninkujaa ylöspäin, oikealle puolelle jää punatiilirakennus Seelanti, joka toimi alkuun kutomona, mutta Plevnan valmistumisen jälkeen se muutettiin kehräämöksi. Seelantia korjailtiin pariinkin otteeseen tulipalojen takia ja se muutettiin punatiiliseksi vasta 1920-luvulla.  

Jos käännyt vasemmalle, pääset takaisin Väinö Linnan aukiolle, mutta jos askellat vielä eteenpäin, pääset poistumaan tehdasalueelta toisen, läntisen portin kautta. Oikealle puolelle jää nelikerroksinen Puutarhatehdas: tehdas oli varsinaisesti kehräämö, mutta sitä kutsuttiin Puutarhatehtaaksi, koska se sijaitsi palatsin puutarhan vieressä. Tässä rakennuksessa toimi 1990-luvulle asti puuvillatehtaan sisustustekstiiliyksikkö, joka oli Finlaysonin viimeinen alueella toiminut tuotantoyksikkö. Kuninkaankadun varrella vuonna 1923 valmistuneessa Tehtaanmyymälä-rakennuksessa toimii edelleen Finlaysonin myymälä. 

Finskulla leijailee joulun taika!

Finskulla leijailee joulun taika!

Näin loppuvuodesta Finlaysonin alueella virittäydytään satumaiseen joulutunnelmaan. Punatiilisten tehdasrakennusten suojissa voit laskeutua joulunviettoon juuri sinulle sopivalla tavalla. Kokosimme alle parhaat vinkit joulunajan kiireettömiin elämyksiin. Kerromme myös, mikä on Finlaysonin alueen tuottajan Minna Männistön mielestä parasta Finskun joulussa.

Rentoutuminen tuo jouluiloa


Jouluun valmistautuminen kannattaa aloittaa kehon ja mielen hyvinvoinnista, joten aloita jouluvalmistelut tänä vuonna rauhoittavalla joogalla.
Shen Garden on syyskuussa Finskulle avautunut jooga- ja kulttuurikeskus, joka tarjoaa jooga- ja pilatestunteja kaikille hyvinvoinnista kiinnostuneille. Laske syksyn kiireissä kohonnutta sykettä lempeässä joogassa, tai lepuuta kehoa ja mieltä palauttavassa äänimaljarentoutuksessa.  

Etsi seuraavaksi joulurauhaa ja koristeluinspiraatiota taiteen parista. Grafiikanpaja Himmelblaussa voi kierrellä ajan kanssa ja ihailla usean eri näyttelyn vaikuttavaa taidetarjontaa. Aloita Finlayson Art Area -tiimin laajasta ryhmänäyttelystä, jossa on esillä maalauksia, piirroksia, installaatioita ja mediataidetta. Lisäksi voit nauttia Ella Varvion lasitaiteesta, Kim Somervuon taidegrafiikasta, Rauno K. Rintasen maalauksista ja piirroksista sekä Tapani Kokon kuratoimasta Joulun harsomaa -näyttelystä.  

Sitten onkin aika astella taiteen parista Väinö Linnan aukiolle, hengittää keuhkojen täydeltä pakkasilmaa ja rauhoittua ihailemaan aukiolla loistavia valoja ja kauniita joulukuusia. Kuusvooninkisen seinän videoteoksessa voit seurata talvisessa maisemassa seikkailevia metsän eläimiä. Tehdaspuutarhassa kesäkukat ovat vaihtuneet kuurankukkiin, mutta Tehdaspuutarhan kauneus ihastuttaa ympäri vuoden. Talvipuutarhassa kävellessä mielikin rentoutuu. 

 

Joulun makuja ja yhdessäoloa


Kun nälkä yllättää, nauti ihanista herkkuhetkistä Finskun
ravintoloissa ja kahviloissa. Perinteisiä joulun makuja löydät Panimoravintola Plevnan joululounaalta. Pöytään on katettu niin graavilohet, kinkut, paahtopaistit, laatikot kuin tuoreet saaristolaisleivätkin. Istahda alas, nauti perinteisen panimoravintolan tunnelmasta ja anna makujen kuljettaa sinut edellisten joulujen iloisiin hetkiin.   

Käy seuraavaksi etsimässä tonttulakkisi ja osallistu koko perheen Tonttujen kuusenkoristelupajaan lauantaina 9.12.2023. Pajassa voit nauttia kiireettömästä ajasta perheesi kanssa ja valmistaa näyttäviä koristeita joulukuuseen taitavien suurtonttujen johdolla. Valmiit kuusenkoristeet voi pitää itse, kietoa lahjapakettiin tai koristaa niillä vaikka Väinö Linnan aukion joulukuusen oksia. 

Parhaita löytöjä pukinkonttiin


Kun
sydän on täynnä joulumieltä, voikin suunnata ajatukset läheisten ilahduttamiseen. Finskun tunnelmallisissa myymälöissä pääset tekemään valinnat rauhassa ilman tungosta ja löydät ihanat yllätykset jokaiseen makuun.

NYTdesign joulukaupasta voit ostaa laadukkaita kotimaisia design-tuotteita, kuten käsintehtyjä muhkeita neuleita, herkullisia luomusuklaita, tyylikkäitä laukkuja sekä mieleenpainuvia keramiikkatöitä ja taideteoksia.

Werstaan museokaupasta nappaat mukaan joulun ainutlaatuisimmat lahjat, kuten kirjat, mukit, kangaskassit ja muut hauskat esineet. Pehmeät paketit kääräiset matkaan BYPIAS -vaateliikkeestä. BYPIAS on tunnettu luonnonmateriaaleista valmistetuista tyylikkäistä vaatteista ja asusteista.

Finlaysonin alueen kainalossa sijaitseva Finlaysonin tehtaanmyymälä on myynyt suomalaisten rakastetuimpia kodintekstiilejä jo vuodesta 1920. Finlaysonin tehtaanmyymälästä löydät kauniit ja ajattomat pussilakanasetit, kylpytakit ja pyyhkeet kuusen alle vietäväksi.  

Nyt on joulumieli katossa ja lahjatkin hankittu. Mikä on Finlaysonin alueen tuottajan Minna Männistön mielestä parasta Finlaysonin alueen joulussa?  

– Finskun joulussa ihaninta on alueen satumainen tunnelma, jota luovat Väinö Linnan aukion valaistus, Kuusvooninkisen seinän lämminhenkinen videoteos, valaistut kuuset ja alueen talvipuutarha. Pimeään aikaan taianomaiselle aukiolle pääsee rauhoittumaan ja hiljentymään. Lumisateessa tunnelma on täydellinen, on kuin olisi mukana joulusadussa!