Koskisen uuden tuotantokauden kuvaukset käynnistyvät Finlaysonin alueella

Koskisen uuden tuotantokauden kuvaukset käynnistyvät Finlaysonin alueella

Tamperelaiskirjailija Seppo Jokisen kirjoihin perustuva suosittu Koskinen-rikossarja on pyörinyt Ruudussa ja Nelosella jo neljän tuotantokauden verran. Mediawan Finland on valmistellut uusia jaksoja sarjan käsikirjoittajien Riku Suokkaan ja Heikki Syrjän kanssa. Uusien jaksojen kuvaukset alkavat huhtikuussa. 

Suurin muutos uudella kaudella tulee olemaan uusi poliisilaitos, jonka kohtaukset on ennen kuvattu Ratinassa Voimakadulla sijaitsevassa toimistotalossa. Koskisen viidennellä kaudella poliisilaitos muuttaa toisiin tiloihin, joka käy ilmi myös tarinassa. 

Uudet tilat löytyivät perinteikkäältä Finlaysonin alueelta työeläkeyhtiö Varman omistamista toimitiloista. Koskimaisemissa sijaitsevalla poliisilaitoksella on käynnissä parasta aikaa pintaremontti ja sitä kalustetaan kuvauksia varten. Suositun Ivalo-sarjan lavastuksessakin mukana ollut Jussi Markkola on Koskisen tuotannossa ensi kertaa ja vastaa lavastajana tilan rakentumisesta ja toimimisesta sarjan tarpeisiin. Lavastussuunnittelijana Koskisessa jatkaa jo viidettä kautta Tomi Lauri, joka vastaa muun muassa uuden poliisilaitoksen visuaalisen ilmeen suunnittelusta.  

Koskisen viidennen kauden ohjaavat Lauri Nurkse, Tommi Lepola ja Riku Suokas. Tuottajana toimii Reetta Ylijärvi ja vastaavina tuottajina Ella Piesala, Jussi Lipponen (Mediawan Finland) sekä Tea Panula (Nelonen Media). Pääosanesittäjinä nähdään Eero Aho, Maria Ylipää, Turkka Mastomäki, Jon-Jon Geitel ja Irina Isberg. 

Sarjan rahoittaa Nelonen Media / Ruutu, Tampereen kaupunki & Film Tampere, LS Distribution / Mediawan.

Lisätiedot


Reetta Ylijärvi
Tuottaja
Mediawan Finland
044 081 4776
reetta.ylijarvi@mediawan.fi 

Kai Niinimäki
Asset Manager
Finlaysonin alue, työeläkeyhtiö Varma
040 729 8144
kai.niinimaki@varma.fi 

Mediawan Finland
TV-tuotantoyhtiö kehittää ja tuottaa suosittua viihdettä, tosi-tv:tä, dokumentteja, tosi-tv-sarjoja, korkealaatuisia draamasarjoja, komediaa ja elokuvia suomalaisille tv-kanaville ja kansainvälisille suoratoistopalveluille yhteistyössä alan johtavien ammattilaisten kanssa. Yhtiön vahvuuksia ovat myös erilaiset sisältöratkaisut ja brändiviihdetuotanto eri brändeille yhteistyössä kaupallisten tv-yhtiöiden kanssa. Mediawan Finland on yksi Suomen tuotteliaimmista tv-tuotantoyhtiöistä. Vuonna 2003 perustettu yhtiö on kehittänyt ja tuottanut yli 50 televisiosarjaa, ja yhtiön ohjelmia on esitetty yli 40 maassa. Yhtiöstä tuli osa Mediawan-konsernia marraskuussa 2020. 

Finlaysonin alue
Finlaysonin alue on monipuolinen yritys- ja palvelukeskittymä Tammerkosken maisemissa. Alueella toimii toistasataa yritystä laajasti eri toimialoilta ja niissä työskentelee päivittäin tuhansia ihmisiä. Finlaysonin alue on tunnettu monista kulttuuritapahtumistaan ja houkuttelee alueelle runsaasti kävijöitä ympäri vuoden. Alueen kiinteistöt omistaa työeläkeyhtiö Varma. 

Kahvilaputiikki Kattopuutarha Tehdaspuutarhan uusi sykkivä sydän

Kahvilaputiikki Kattopuutarha Tehdaspuutarhan uusi sykkivä sydän

Finlaysonin alueen katolle aukeaa kahvilaputiikki Kattopuutarha 13.6. Kattopuutarha tulee Finlaysonin alueen Tehdaspuutarhan sykkiväksi sydämeksi, joka yhdistää alati laajenevan Tehdaspuutarhan kasvifilosofian rauhoittavaan kahvilakulttuuriin yhdistämällä kahvilan ja viherputiikin. 

Kahvilan tuotteiden pohja koostuu itse leivotuista tuotteista, laatikkopuutarhan sadosta ja neljän sesongin vastuullisesta kahvista. Tuotevalikoimaa kehitetään aktiivisesti ja uusia tuotteita testataan usein. Katolla tarjotaan lounas ja viikonloppuisin myös aamiainen. Kahvilalla on anniskeluoikeudet. 

Viherputiikissa on neljä eri tuotekategoriaa, joita kaikkia yhdistää kestävän kehityksen ajatusmalli.  

Ensimmäinen tuotekategoria ovat siemenet. Kattopuutarhassa keskitytään myymään suomalaisia niitty- sekä viherkasvien siemeniä. Niitä myydään erikseen, mutta siemeniä myydään myös kasvatuspakettina, joka sisältää siementen lisäksi esikasvatusastian, kasvualustan ja opettavaisen ohjeen kasvin kasvatuksesta. Paketteja tulee eri tasoisille harrastajille aloittelijasta ammattilaiseen. 

Toinen tuotekategoria ovat viherkasvi-installaatiot, kuten kokedamat, terraariot ja ikebanat. Nämä tuotteet ovat lähtökohtaisesti tilaustuotteita, jotta hävikki pidetään minimissä.  

Kolmantena tuotekategoriana ovat pistokkaat, joita kerätään putiikin omasta laajasta erikoiskasvivalikoimasta. 

Neljäntenä tuotekategoriana ovat premium-kasvualustat ja kasvatustarvikkeet, joita myydään ekslusiivisesti vain Kattopuutarhassa.

Kesällä putiikin valikoimaa täydennetään myös pienillä kotimaisten ulkokasvien erillä. 

Kattopuutarha järjestää lisäksi kursseja ja työpajoja. Niiden sisällöistä suurin osa on viheraiheisia, mutta lisäksi työpajoja pidetään esimerkiksi taiteesta, tekstiilitöistä ja fermentoinnista. Kaikkiin kursseihin ja työpajoihin kuuluu tarjoilu. Kattopuutarhalla järjestetään myös kulttuuritapahtumia. 

Kattopuutarhan kolme kantavaa ajatusta ovat rauhallisuus, vastuullisuus ja lämpö. 


Lisätietoa

Kattopuutarha:
Yrittäjä ja puutarhuri Santeri Urhonen
santeri.urhonen@omatarhuri.fi
041 503 9389 

Finlaysonin alue:
Asset Manager Kai Niinimäki, työeläkeyhtiö Varma
kai.niinimaki@varma.fi
040 729 8144 

Finlaysonin alue

Finlaysonin alue on monipuolinen yritys- ja palvelukeskittymä Tammerkosken maisemissa. Alueella toimii toistasataa yritystä laajasti eri toimialoilta ja niissä työskentelee päivittäin tuhansia ihmisiä. Finlaysonin alue kulttuuritapahtumineen houkuttelee alueelle runsaasti kävijöitä ympäri vuoden. Alueen kiinteistöt omistaa työeläkeyhtiö Varma. 

Uusi kansanmusiikin festivaali valloittaa  Finlaysonin alueella kesäkuussa 

Uusi kansanmusiikin festivaali valloittaa Finlaysonin alueella kesäkuussa

Kuva: Mikko Vattulainen

Tampereen Finlaysonin alueelle rakentuu festivaalikeskus 13.–14. kesäkuuta, kun uusi tapahtuma Finlayson Soi – Kaustisen etkot tuo kaupunkiin kansanmusiikkia kaikille. 

–  Perjantain pääesiintyjä, palkittu ja arvostettu ENKEL-yhtye edustaa meidän järjestäjien mielestä tyylikkäästi uutta kansanmusiikkia. Sen raikas ote hurmaa kaikenikäisen yleisön, tapahtumatuottaja Kirsi Haapamatti lupaa. 

Tampereen toiseksi suurin museokeskus, Työväenmuseo Werstas on tapahtumien keskipisteessä Väinö Linnan aukion sekä Siperian liikekeskuksen aukion ohella. Kansanmusiikki soi alueella myös kuvataiteen keskellä, kun samaan viikonloppuun ajoittuu Finlayson Art Arean avajaiset. 

Werstaan yleisöpalvelupäällikkö Ulla Rohunen sanoo, että Kaustisen etkot on uusi hieno tapahtuma, joka tuo säpinää Finlaysonin alueen alkukesään. 

– Odotan innolla, että ihana ja elävä Kaustisen henki levittäytyy myös Werstaan tiloihin, Ulla Rohunen sanoo.  

Festivaalikeskukseen tulee sisälle ja ulos lukuisia soittolavoja, joille on avoinna pelimannihaku 30. huhtikuuta asti. Yhteensä erilaisia esityksiä on kymmeniä. Soitto soi eri paikoissa samaan aikaan, ja yleisö voi seurata ja liikkua vapaasti lavalta toiselle. 

Finlayson Soi -tapahtuman alaotsikkona on ”Kaustisen etkot”. Joka vuosi tuhannet pelimannit odottavat kuumeisesti lähtöä keskikesän Kaustinen Folk Music Festivalille, niin myös iso joukko Tampereelta ja Pirkanmaalta.  

– Finlayson Soi on syntynyt myös tähän tarpeeseen: pelimannit saavat Tampereella todellisen “kenraaliharjoituksen”, kun pääsevät esittämään yleisölle talven aikana harjoiteltuja ohjelmistoja, Kirsi Haapamatti kuvailee. 

Viikonloppufestivaalin järjestää Majaoja-säätiön tuella Kulttuuritoimitus.fi-verkkolehti yhteistyössä Finlaysonin alueen kanssa. Yleishyödyllisenä yhteisönä Kulttuuritoimituksen tavoitteena on järjestää matalan kynnyksen tapahtuma. Iltaklubikeikkoja lukuun ottamatta Finlayson Soi on maksuton. 

Kuvassa perjantain pääesiintyjä ENKEL. (Kuva: Jimmy Träskelin)

Suuri yhteissoitto ja vieraita Kaustiselta 


Lauantaipäivän käynnistää Hämeen kansanmusiikkiyhdistyksen suuri yhteissoitto ja maakuntakonsertti, johon saapuu esiintyjiä ympäri Pirkanmaata sekä Päijät-Hämeestä, Kanta-Hämeestä ja Etelä-Hämeestä.
 

Lauantaina iltapäivällä Väinö Linnan aukion lavan valtaa Kaustisen kansanmusiikkijuhlien lähettiläät ja koko suomalaisen kansanmusiikin lippulaiva, kaustislainen viulunsoitto. Se nousi pari vuotta sitten Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle, toisena Suomesta saunan jälkeen. 

Rahvaanmusiikin kerhon nimikkolava tarjoaa bändien lisäksi viikonlopun viettoon rattoisaa ajanvietettä, kuten haitarikaraokea. Kulttuuriosuuskunta Uulu puolestaan tuo tapahtumaan koko perheelle sopivan soitinrakennuspajan.  

– Me Kulttuuritoimituksessa iloitsemme aivan erityisesti siitä, miten uskomattoman monet idearikkaat ihmiset ovat heti olleet valmiita lähtemään mukaan rakentamaan uutta kansanmusiikkitapahtumaa. Tämä upea joukko tekee viikonlopusta takuulla monipuolisen, tapahtumatuottaja Kirsi Haapamatti iloitsee. 

Kuvassa Pispalalainen haitarikaraoken soittaja Petri Seppälä. (Kuva: Mikko Vattulainen) 

Popimpaa ja hevimpää illalla 


Viikonloppufestivaali lupaa tuulettaa kansanmusiikkia, eli esitysten kirjo voi yllättää perinteistä menoa odottavat. Iltaklubien keikat Puutarhakadulla Kulttuuriravintola Laternassa edustavat kansanmusiikin popimpaa ja hevimpää suuntaa. Ensimmäinen festivaali-ilta huipentuu The Moontwinsien keikkaan ja taiteilijatapaamiseen muusikkojen 
Leija Lautamajan ja PK Keräsen kanssa. 

Ennen iltaklubeja Laternassa järjestetään alkuillan jamit, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Kaikki tapahtumassa esiintyvät pelimannit ja muutkin kansanmusiikin ystävät ovat tervetulleita jammailemaan yhdessä. 

Lauantain päätösklubin sekä koko pelimanniohjelman monien lavojen esiintyjät julkistetaan kevään aikana. Lisätietoja tapahtumasta ja pelimannihausta löytyy osoitteesta finlaysonsoi.fi. 

Kuvassa PK Keräsen ja Leija Lautamajan The Moontwins. (Kuva: Ville Malja) 

 

finlaysonsoi.fi

Valtteri Rui – valotaiteen nuori lupaus 

Valtteri Rui – valotaiteen nuori lupaus

Valtteri Ruin näyttävät teokset valaisevat Finlaysonin aluetta myös UMK-viikon ajan.

Tampereelle opiskelemaan Lahdesta muuttanut Valtteri on vastannut Finlaysonin alueella Itäisenkadun ja tehdaspiipun valaistuksesta viime syksystä saakka. Medianomiksi valmistuva Valtterilla on jo video- ja valokuvaukseen keskittynyt yritys, mutta kertoo tyylinsä olevan kokeileva sekä uusista asioista innostuva, joten hän haluaa laajentaa osaamistaan mahdollisimman monipuoliseksi. Hän on päässyt monenlaisiin projekteihin mukaan ja nauttii erityisesti prosessin myötä oppimisesta, kuten Finlaysonin alueen valaistuksessa. Valtteri on saanut käyttää taiteellista vapauttaan valaistuksen rakentamisessa ja eri kokeiluissa. Hän mainitseekin elämän suolakseen mahdollisuuden luoda iloa muille ja saada erilaisia kokemuksia elämään. Valaistuksen osalta pitkälti itseoppinut Valtteri tähtää lisäksi elokuva- ja TV-alalle.

Finlaysonin alueelle Valtteri on luonut kuukausittain vaihtuvan valaistusmaiseman Itäiselle kadulle ja tehdaspiipun ympärille. Lisäksi valaistuksissa on mukana erilaisia lyhyempiä, teemakohtaisia erikoisuuksia. Niistä pääsee nauttimaan tälläkin hetkellä UMK-teemaviikon väreissä. Valtterilta löytyy todella kykyä ajatella luovasti ja yleisöä huomioivasti. Tämä näkyy Finlaysonin alueella niin, että hän on ohjelmoinut värivalaistuksen erityisesti palvelemaan esteettömyyttä ja saavutettavuutta. Valaistuksen ajoituksessa on mm. huomioitu alueen työssäkäynti. Lisäksi Valtteri kertoo, että värien ja valon liikkeet on suunniteltu niin, etteivät ne ole disorientoivia tai häiritseviä. Itäisenkadun valokate antaa tulevaisuudessa mahdollisuuksia laajempiinkin valoteoksiin, josta nähtiin jo pieni tyylinäyte vuoden vaihtuessa hetken näkyneestä morsetuksella toteutetusta yllätysviestistä.