ICS Nordic ja Finlaysonin alue yhteistyöhön – aluetta kehitetään luovan alan käyttöön

ICS Nordic ja Finlaysonin alue yhteistyöhön – aluetta kehitetään luovan alan käyttöön

Kansainvälinen tuotantoyhtiö ICS Nordic ja Tampereen Finlaysonin alue ovat aloittaneet yhteistyön alueen kasvattamiseksi ainutlaatuisena luovan alan keskittymänä ja kansainvälisen tason kuvauspaikkana.

Kumppanuuden tavoitteena on vastata kasvavaan tarpeeseen moderneista työtiloista luovan alan toimijoille ja samalla hyödyntää alueen ikonista teollisuusmaisemaa useissa tulevissa tuotannoissa. Ensimmäisenä merkittävänä askeleena Finlaysonin alueella kuvataan kansainvälistä draamasarjaa kevään 2025 aikana. Sarjan tuotanto on jo alkanut ja kuvauspaikkojen suunnittelu on käynnissä. Tulevina vuosina alueen tavoitteena on olla näyttämönä useille elokuville ja draamasarjoille, jotka tuovat Tamperetta ja sen ainutlaatuista miljöötä miljoonien katsojien tietoisuuteen ympäri maailmaa.

ICS Nordic, jolla on toimintaa Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa, tuo hankkeeseen vahvan kansainvälisen osaamisensa ja verkostonsa. ICS toimii verkostomaisesti ja rakentaa yritysklusteria, joka tuo elinvoimaa alueelle. Näin yhteistyö mahdollistaa pitkäjänteisen ja kestävän kehityksen alueella. Yhtiön viimeisin julkistettu tuotanto on kansainvälisessä levityksessä oleva ISMO – Maailman hauskin ulkopuolinen elokuva.

“Olemme erittäin innoissamme tästä yhteistyöstä. Finlaysonin alueella on valtava potentiaali, ja näemme sen tulevaisuuden keskeisenä luovan alan keskittymänä. Tavoitteenamme on luoda alueelle ympäristö, joka houkuttelee niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin tuotantoja. Haluamme myös antaa panoksemme aineettomiin oikeuksiin perustuvan kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiselle av-alaa laajemmin. Tästä kerromme lähiaikoina lisää.”, toteaa Ilkka Rahkonen, ICS Nordicin CEO.

“Finlaysonin alueen kehittäminen luovan alan käyttöön on meille tärkeä hanke. Pystymme tarjoamaan toimi- ja kuvaustiloja isompiin ja pienempiin tilatarpeisiin. Uskomme myös, että kumppanuuden myötä alueen kansainvälinen tunnettuus lisääntyy ja näkyvyys houkuttelee kävijöitä vierailemaan elokuvista ja sarjoista tutuissa kuvausmaisemissa.”, toteaa Asset Manager Kai Niinimäki Finlaysonin alueen kiinteistöt omistavasta työeläkeyhtiö Varmasta.

Lisätietoja:

CEO & Co-founder Ilkka Rahkonen, ICS Nordic
ilkka.rahkonen@icsnordic.com, 040 860 3816

Asset Manager Kai Niinimäki, työeläkeyhtiö Varma
kai.niinimaki@varma.fi, 040 729 8144

 

ICS Nordic

ICS Nordic on kansainvälinen tuotantoyhtiö, joka toimii Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa. Yhtiö on erikoistunut korkealaatuisten elokuvien ja televisiosarjojen tuotantoon kansainvälisille markkinoille. Ilkka Hynninen ja Ilkka Rahkonen, joilla molemmilla on yli 20 vuoden kokemus mediaalan johtamisesta perustivat yhtiön syksyllä 2022.

Finlaysonin alue

Finlaysonin alue on monipuolinen yritys- ja palvelukeskittymä Tammerkosken maisemissa. Alueella toimii toistasataa yritystä laajasti eri toimialoilta ja niissä työskentelee päivittäin tuhansia ihmisiä. Finlaysonin alue kulttuuritapahtumineen houkuttelee alueelle runsaasti kävijöitä ympäri vuoden. Alueen kiinteistöt omistaa työeläkeyhtiö Varma.

Valotaiteen biennaali “Uusi pimeä” pohtii räjähdysmäisesti kasvavan keinovalon vaikutuksia

Valotaiteen biennaali “Uusi pimeä” pohtii räjähdysmäisesti kasvavan keinovalon vaikutuksia

Marraskuussa pimeyden kynnyksellä valo on pääosassa, kun Suomen valotaiteen seura FLASH avaa neljännen suomalaisen valotaiteen biennaalinsa “Uusi pimeä”. Kuraattori Krister Gråhnin rakentama kokonaisuus nostaa näkyväksi ihmisen arkea radikaalisti tahdittavan lisääntyneen keinovalon vaikutuksia.

“Ihmisen rytmi ei ole perustunut vuorokauden tai vuoden kierron valon rytmiin enää aikoihin” kuvailee biennaalin kuraattori Krister Gråhn, (KuM, Museomestari EAT), “fossiiliset polttoaineet ovat mahdollistaneet lähes rajattoman valon lisääntymisen, mutta sitä kautta saavutettu ylimääräinen valo uhkaa johtaa uuteen pimeään.”

Finlaysonin alueen näyttelytiloihin levittäytyvä biennaali esittää mittavan kattauksen kotimaista valotaidetta. Osa näyttelyn 22 teoksesta on toteutettu biennaalia varten ja osa kerätty menneiltä vuosilta sekä vuosikymmeniltä. Mukana on muun muassa Jaakko Niemelän (s. 1959) teos Kellari vuodelta 2001 ja vastapainona Saana Volasen (s. 1995) biennaalia varten toteutettu teos Ohimennen.

Finlaysonin alueen historia valon edelläkävijänä ei jää biennaalissa huomiotta. Pohjoismaiden ensimmäinen sähkövalaistus sytytettiin Tampereella Finlaysonin tehtaalla vuonna 1882. Näyttelyn myötä historia tulee näkyväksi osaksi nykypäivää.

Valotaiteen biennaalin taiteilijat ovat:

Saara Maria Kariranta & Jarmo Ilmari Somppi (Tähtelä), Tomas De Rita (Helsinki), Sofia Haapamäki (Helsinki), Ramina Habibollah (Helsinki), Elisa Hillgen (Mikkeli), Duncan Butt Juvonen (Helsinki), Pekka Järvilehto (Espoo), Marja Kanervo (Helsinki), Iris Kärkkäinen (Helsinki) & Terhi Nieminen (Helsinki), Marcus Lerviks (Vaasa), Laura Lilja (Pori), Lauri Linna (Kuusamo/Helsinki), Kaisa Luukkonen (Göteborg, SE), Pia Männikkö (Helsinki), Jaakko Niemelä (Rauma/Helsinki), Antti Pussinen (Berliini, D), Taneli Rautiainen (Helsinki), Jyrki Siukonen (Tampere), Jere Suontausta (Helsinki), Saana Volanen (Helsinki).

Näyttely on avoinna yleisölle 8.-24.11.2024 Finlaysonin alueen Vooninki, Terde sekä 4. kerroksen näyttelytiloissa. Näyttely on pääsymaksuton ja avoinna 8.11. klo 15–20 ja 9.–24.11. klo 11–18.

Melissa Heininen on valittu Finlaysonin alueen uudeksi tapahtumakoordinaattoriksi   

Melissa Heininen on valittu Finlaysonin alueen uudeksi tapahtuma-koordinaattoriksi

Lokakuun alussa aloittanut Melissa on puhelias kulttuurialan monitaituri, joka on valmistunut kulttuurituottajaksi Seinäjoelta ja työskennellyt alalla monipuolisesti jo 10 vuoden ajan. 

Tällä hetkellä hän kirjoittaa lisäksi opinnäytetyötä maisterin tutkintoaan varten ja harrastaa vapaa-ajallaan liikuntaa sekä opiskelee espanjaa.  

“On hienoa päästä mukaan alueen monipuoliseen tapahtumatoimintaan, joka mahdollistaa tapahtumien jatkuvan kehittämisen ja tekemään uusiakin kokeiluja”, Melissa toteaa odotuksistaan uutta työtä kohtaan. Hän kertoo haluavansa tutustua Finlaysonin alueen toimijoiden ja kumppaneiden odotuksiin ja edistää niitä työnsä kautta.

 

Eniten innostaa erilaisten ihmisten kohtaaminen 

“Tapahtumakoordinaattorin työnkuva on monipuolinen. Siinä ei keskitytä vain yhteen asiaan, vaan koko ajan tapahtuu”, Melissa hehkuttaa. Hänen työnkuvaansa kuuluu asioiden ja ihmisten koordinoimista, kuten yhteyshenkilönä toimimista tilanvaraajille sekä kiinteistöihin liittyvien asioiden hoitamista. 

Työn arjessa Melissa haluaa tutkia ja löytää uusia avauksia ja ideoita Finlaysonin alueen rikastamiseksi yhdessä alueen eri yhteistyökumppaneiden ja toimijoiden kanssa.

“Parhaimmillaan tällaiset uudistukset lähtevät etenemään pienestä idean tyngästä, jota yhdessä täsmennetään, konkretisoidaan ja jatkojalostetaan”. Finlaysonin alue on rakentunut vuosien saatossa merkittäväksi kulttuuritapahtumien tarjoajaksi Tampereella ja tätä työtä on hyvä jatkaa sitouttamalla alueen toimijoita ja palveluita tapahtumien kautta tiiviimmin yhteen.

 

Harrastelijateatterista kulttuurialalle

“Niin kuin kulttuurialan ihmisellä usein on, minulla on ollut hyvin tilkkutäkkimäinen työura. Olen ollut jo nuorena harrastelijateatterissa talkoolaisena, missä tuli tehtyä vaikka mitä lipunmyynnistä siivoukseen, näyttelemiseen ja tuottamiseen”, hän kertoo.

“Tykkään organisoida asioita ja auttaa ihmisiä ja pohdin, miten voisin yhdistää nämä asiat.” Ala osoittautui omaksi. Koulussa pääsi oppimaan käytännön kautta, ja Melissa huomasi saavansa onnistumisen kokemuksia oman alan projekteista. ”Erilaisissa työryhmissä työskentelystä on ollut tosi iso etu. Olen oppinut kohtaamaan erilaisia ihmisiä, kun olen ollut töissä niin moninaisissa ympäristöissä”, Melissa pohtii. 

Melissa kuvailee itseään ihmisrakkaaksi tyypiksi, jota saa lähestyä matalalla kynnyksellä. Hän liikkuu työssään paljon alueella ja heittääkin loppuun toiveen tuleviin kohtaamisiin:  “Uudet ideat alkavat usein versoamaan kahvikupposen äärellä, joten avataan keskustelu matalalla kynnyksellä ja katsotaan, mitä mielenkiintoista keksimme yhdessä!” 

Finlayson Meetings tarjoaa monipuoliset kokoustilat täydelliseen tiimipäivään

Finlayson Meetings tarjoaa monipuoliset kokoustilat täydelliseen tiimipäivään

Hybridityö on synnyttänyt uudenlaisen tarpeen vuokrattaville kokoustiloille. Tätä tarvetta palvelee Finlaysonin alueella toimiva Finlayson Meetings.

Teksti: Marjut Tervola, lue alkuperäinen artikkeli Varman sivuilta

Finlayson Meetings on Varman ja Innovation Homen yhteishanke Finlaysonin alueella Tampereella. Historiallisessa Tampereen keskustan liepeillä sijaitsevassa tehdasmiljöössä toimii moderni kokous- ja tapahtumakeskus, josta yritykset tai yksityiset henkilöt voivat vuokrata neuvottelutiloja käyttöönsä.

Vuokrattavina on kymmenkunta tilaa, jotka soveltuvat niin virallisiin kokouksiin kuin rentoihin illanviettoihin.

”Yritykset miettivät nykyään tarkkaan, mitä ne haluavat omalta toimitilaltaan. Kaikilla yrityksillä ei ole mahdollista pitää kiinteistöissään isoja neuvottelutiloja. Satunnaista käyttöä varten tilat voi vuokrata ulkopuolelta. Vuokrattavat tilat tuovat yrityksille lisäkapasteettia”, Varman Asset Manager Kai Niinimäki sanoo.

Idea vuokrattavista kokoustiloista lähti alun perin liikkeelle Finlaysonilla toimivien yritysten omasta tarpeesta. Alueella toimii yli sata yritystä. Vuokralla olevat yritykset toivoivat alueelle lisää nykyaikaisia kokous- ja neuvottelutiloja. Kiinteistöjen omistajana Varma lähti toteuttamaan tarvetta yhdessä työ-, kokous- ja tapahtumatiloja tuottavan Innovation Homen kanssa.

Deittisirkusta ja rastirataa

Finlayson Meetings tarjoaa kokoustiloja kahdelle, neljälle, kuudelle, kahdeksalle ja 20 hengelle. Lisäksi on kaikkien suurin neuvottelutila, jonne mahtuu 60 ihmistä. Tässä tilassa onnistuu kuitenkin tätäkin isomman tapahtuman järjestäminen.

”Seminaaripäivän päätteeksi voi järjestää illanvieton, jolloin avaamme suurimpaan neuvotteluhuoneeseen yhdistyvän tapahtumatilamme. Tämä mahdollistaa sadan hengen tapahtumat”, Finlayson Meetingsin Comminity Manager Karita Säynevirta sanoo.

Asiakas voi vuokrata myös kerralla käyttöönsä koko 600 neliömetrin kokoisen keskuksen. Näin teki Metsähallitus keväällä järjestäessään uuden EU-rahoitteisen Priodiversity LIFE -hankkeen kick off -tilaisuuden. Osallistujia oli noin 120 15:sta eri organisaatiosta eri puolilta Suomea.

”Monipuoliset tilat mahdollistivat vaihtelevan ja vuorovaikutteisen ohjelman yhteisistä luennoista rastirataan sekä työpajoista speed datingiin. Tiloissa mahtui toimivasti jakamaan osallistujat parhaimmillaan 11 ryhmään. Pienet neuvotteluhuoneet jätettiin vetäytymistiloiksi, joihin osallistuja pystyi hyppäämään pakollisiin Teams-palavereihin kesken ohjelman”, kertoo projektipäällikkö Viliina Elokari Metsästä.

”Tilat toimivat erinomaisesti tapahtumaan nähden. Osallistujat löysivät hyvin oman ryhmänsä työtilan ja kaikilla oli työrauha. Tilat ovat todella joustavat ja niitä myllättiinkin kahden päivän aikana eri tarpeisiin. Tilaisuus järjestettiin Tampereella, koska sinne on helppo kulkea eri puolelta Suomea.”

Finlayson Meetings on panostanut tilojen käytettävyyteen ja ergonomiaan. Kalusteet ovat laadukkaita ja sisustus on mietitty tarkasti. Tekniikan käyttö on tehty helpoksi. Säynevirta kertoo, että johto kiinnittämällä läppäriin näytöt kytkeytyvät samaan aikaan päälle. Lisäksi asiakkaalla on käytössään neuvottelun ajan tekninen tuki ja turva.

”Asiakkaat haluavat helppoutta ja ajansäästöä. Siksi laitteidemme tulee olla erittäin laadukkaita”, Säynevirta kertoo.

Ohjelmaa asiakkaan tarpeen mukaan

Finlayson Meetingsin tiloissa on vietetty niin pikkujouluja kuin kesäjuhliakin. Kokous- tai tiimipäivään voi helposti liittää ohjelmaa, jolla tuetaan työntekijöiden hyvinvointia ja yhteishengen rakentamista. Tällaisia ovat mm. erilaiset catering-, ohjelma-, aktiviteetti-, hyvinvointi- ja esiintyjäpalvelut.

Finlaysonin alue luo kokouskeskukselle erityiset puitteet, koska alueella sijaitsee kahviloita, taidegallerioita ja näyttelytiloja.

”Finlaysonin alue monipuolisuudellaan on ainutlaatuinen paikka tälle konseptille”, Säynevirta sanoo.

Palvelut rakennetaan asiakkaan toiveita kuunnellen. Finlayson Meetings tarjoaa myös valmiita palvelukonsepteja, jos asiakas haluaa sisällyttää tiimipäivään esimerkiksi joogaa, tiimiseikkailua tai muuta aktiviteettia. Tilaisuuksissa on ollut myös ulkoinen fasilitoija.

”Tilasimme taukojumpan, mikä oli superhyvä. Liikkeiden ohjauksen lisäksi ohjaaja selkeästi selitti, miksi tiettyjä liikkeitä kannattaa tehdä oikeasta istuma-asennosta lähtien”, Evokari kertoo.

Viliina Evokarin mukaan Finlayson Meetingsin tilat soveltuvat erityisesti tilaisuuksiin, jossa halutaan panostaa ihmisten väliseen vuorovaikutukseen.”Tilat ovat niin joustavat, että ne soveltuvat melkein mihin vaan pienistä kokouksista isompiin tilaisuuksiin.”