Videotaide valaisee Finlaysonin alueen

04.09.2023

Hämärtyvinä syys- ja talvi-iltoina Väinö Linnan aukion Kuusvooninkisen seinällä voi nähdä vaihtuvia valoa käsitteleviä videotaideteoksia.  Lisäksi vuonna 2024 valotaiteen arvostettu biennaali saapuu ensimmäistä kertaa Tampereelle, Finlaysonin alueelle.

Valotaide ja videotaide yhdistyvät näyttävällä tavalla Finlaysonin alueella syyskuusta alkaen. Kuusvooninkisen seinään heijastetaan talvikauden aikana viisi valoteemaista videoteosta, kukin kuukauden kerrallaan.

Suomen valotaiteen seura FLASH:n Näyttelytyöryhmän valitsemat jäsenistön teokset käsittelevät valoa eri tavoin: tutkimuskohteena, materiaalina, visuaalisena elementtinä ja valona sellaisenaan. Mukana on valomaalausta, luontokuvaa, neulanreikäkameroita ja abstraktia valoa.

Vaikuttavat teokset avautuvat sekä  ohikulkijalle että ajan kanssa katsovalle. Teokset ovat vapaasti nähtävissä Väinö Linnan aukiolla syyskuusta marraskuuhun ja tammikuusta helmikuuhun, ja parhaimmillaan ne näkyvät illan hämärtyessä. Teokset on nähtävillä joka ilta kello 22 asti. Tapahtuma tuotetaan yhteistyössä Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa.