Tervetuloa Lasten Finlaysonin löytöretkelle

Finlaysonin alue on kuin luotu mielikuvituksellisille löytöretkeilijöille seikkailtavaksi. Erityisesti lapsille Finsku on kapeine kujineen ja korkeine torneineen innostava miljöö, ihan kuin satulinna! Alueella järjestetäänkin koko vuoden ajan juuri lapsille suunniteltuja tapahtumia. Konsertit, esitykset ja työpajat tavoittavat vuosittain tuhansia lapsiperheitä. Lasten Finlaysonin omat tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia.

12.03.2024

Kiehtova historia ja innostava nykyhetki

Lasten Finlayson on tarjonnut perheille ilmaistapahtumia yli kuuden vuoden ajan. Lapsille suunnattu toiminta Finlaysonilla on kuitenkin jo vanhempaa perua: Lastenkulttuurikeskus Rulla toimi ennen kulttuuritalo Laikulle siirtymistään Finlaysonin alueella, kahdessakin eri toimitilassa. Lapsiperheet ovat ottaneet alueen omakseen siis jo tuolloin. Rulla nimikin tuli alun perin Finskun alueen historiasta, kun ensimmäistä Tampereen lastenkulttuurikeskusta perustettiin Finlaysonin alueelle Kuusvooninkiseen. 

Lastenkulttuuri on ollut mukana Finlaysonin alueen tapahtumatoiminnassa alusta alkaen. Lapsiperheiden ohjelmatarjonta on usein alueen omaa tuotantoa tai yhteistyötahojen kanssa toteutettua. Finskun alueella myös Työväenmuseo Werstas järjestää lapsiperheille kohderyhmänä runsaasti toimintaa, ja Finlayson Art Area -kuvataidefestivaalin katumaalaus on lapsiperheiden odottama hetki toukokuussa. Lisäksi mm. Plevna-elokuvateatterin näytökset ja Vakoilumuseo ovat lapsiperheiden innostavia kohteita. 

– Haluamme tarjota kaikille perheille mahdollisuuden päästä nauttimaan omista Lasten Finlaysonin tapahtumistamme. Samalla kutsumme uuden sukupolven tutustumaan alueen miljööseen sekä toimintaan. Lasten iloa on ihana seurata Väinö Linnan aukion kesäkonserteissa tai taidetyöpajoissa, kertoo Finlaysonin alueen tuottaja Minna Männistö. 

Lasten Finlayson -kesäkonsertit 7–8 viikon ajan tiistaisin Väinö Linnan aukiolla ovat yksi odotetuimmista alueen vakio-ohjelmista. Kesäkonserttien tunnelma on niin loistava, että pieni kesäsadekaan kohdalle osuessaan ei haittaa! 

Jokaiselle koettavaa iästä riippumatta

Vuodenajat ja erilaiset teemat näkyvät Finlaysonin alueella ohjelmasuunnittelussa. Kivaa tekemistä ja koettavaa on myös koululaisten ja perheiden loma-aikoina. Lasten Finlaysonin tarjontaan voi tutustua tapahtumakalenterin ja toukokuussa jaettavan Finlaysonin alueen kesälehden avulla.  

Lasten Finlayson -ohjelmapoimintoja: 

  • Helmikuussa Lasten Finlayson on perinteisesti mukana Lasten Pirkkasilla, Pirkanmaan lastenkulttuurikuukaudessa. 
  • Työväenmuseo Werstaan lastentapahtumat, lapsiperheille suunnatut opastetut kierrokset sekä museosuunnistukset. 
  • Werstaan rieväkone Sulo sekä leikkikauppa Osuusliike Vekara ovat lasten suosikkeja. 
  • Finlayson Art Arean katumaalaus toukokuussa Museoiden yönä. 
  • Kesäkautena tiistaipäivisin Väinö Linnan aukiolla Lasten Finlayson -konsertit. 
  • Satumainen jouluaukio valotaideteoksineen ja animaatioineen. 

Finskulla järjestetään useita koko perheelle sopivia näyttelyitä sekä omatoimisia seikkailutehtäviä, joiden avulla mm. alueeseen ja sen historiaan voi tutustua leikin kautta. Myös yhteistyökumppanien toteuttamat ohjelmat ja festivaalit huomioivat lapsiperheet usein kohderyhmänä. 

– Oikein hyvää palautetta on tullut! Tapahtumat innostavat ja niitä toivotaan yhä vain lisää. Tulevaisuudessa aiomme kehittää tapahtumatoimintaa edelleen. 

Olipa sää millainen tahansa, tarjolla on mukavaa tekemistä, ja kaikki tarvittava on Finskulla lapsiperheille lähellä.  

 

Tutustu Lasten Finlaysoniin lisää:

Lasten Finlaysonin ajankohtainen ohjelma Työväenmuseo Werstas Instagram Facebook