Finskulla nautitaan festivaaleista ympäri vuoden!

Tuhannet kulttuurin ja tapahtumien ystävät kokoontuvat Finlaysonin alueelle nauttimaan myös monipuolisesta festivaalitarjonnasta. Finskusta onkin kehittynyt yhteistyötahojen kanssa ympärivuotinen festivaalikeskus. Tutustu tästä Finskun innostavaan festivaalitarjontaan.

17.04.2024

Let’s festival – elämyksiä ainutlaatuisessa miljöössä

Sana “festivaali” on latinalaista alkuperää, joka tarkoittaa juhlallista. Festivaalivuosi Finskulla onkin yhtä juhlaa! Alueella voi nauttia jopa 8-12 erilaisesta festivaalista.   

Finlaysonin alue tarjoaa ympäristönä ja yhteistyökumppanina upean festivaalielämyksen. Festivaalialueena Finsku on toimiva: useat tapahtumatilat lähietäisyydellä, näyttävät sisä- ja ulkoalueet, ainutlaatuinen miljöö, keskeinen sijainti sekä hyvät palvelut.  

Finlaysonin alueen festivaaleilla pääsee tutustumaan useaan eri teemaan, kuten valotaiteeseen, arkkitehtuuriin, musiikkiin ja valokuvaukseen. Näiden lisäksi Tampereen suurin kaupunkitaidetapahtuma Finlayson Art Area esittelee monipuolisella tavalla kuvataidetta kesäkuun puolivälistä elokuun lopulle. Vaikuttava festivaalivuosi ei onnistuisi ilman hyviä yhteistyökumppaneita mm. kulttuurialan toimijoita, alan asiantuntijoita, yhdistyksiä ja taiteilijoita. Onnistuneessa tapahtumassa on tietenkin mukana myös Finlaysonin alueen jo toistuvasti löytänyt, seikkailunhaluinen festivaaliyleisö.  

Ääniteoksia ja musiikkia Finskun keväässä

Jo maaliskuussa Tampereen elokuvajuhlien tapahtumakeskus ja ammattilaisvieraat näkyvät Finskulla. Varsinainen yleisölle avoin festivaaliohjelma käynnistyy huhtikuussa nykymusiikin parissa. Tampere Biennale esittelee kotimaisen nykymusiikin merkittävimmät ilmiöt ja ajankohtaisimmat säveltäjät. Tampere Biennale on koettavissa Finlaysonin alueen ympäristössä ääni-installaationa sekä yllätyksellisenä ääniteoksena, jossa on mukana myös tanssia ja livemusiikkia. 

Huhtikuussa Finlaysonin alueelle saapuu myös Tampere Flute Fest useaan eri tapahtumatilaan. Keväinen huilumusiikki soi Finlaysonin alueella koko viikonlopun ajan. Flute Festin konserteissa kuullaan kansainvälisiä huippuartisteja, nuoria lupauksia sekä kotimaisia tähtiä.  

Koko kesäkauden ajan nautitaan Tampereen suurimmasta kaupunkitaidetapahtumasta. Finlayson Art Area täyttää alueen monipuolisella taiteella vuosittain kesäkuun puolivälistä elokuun lopulle. Finskulla voi silloin ihailla useita kymmeniä taideteoksia alueen kaduilla, kujilla ja sisätiloissa. Finlayson Art Arealla on perinteisesti päästy ihailemaan muun muassa installaatioita, videoteoksia, veistoksia, maalaustaidetta ja taidegrafiikkaa.

Runsas festivaalisyksy

Tampere Photo Festival käynnistyy taidekesän jatkoksi heti syyskuun alussa. Festivaali hemmottelee kaikkia valokuvauksesta kiinnostuneita luennoilla, kursseilla ja alueen useilla valokuvanäyttelyillä.  

Syyskuun puolessa välissä suoristetaan silinterihatut ja kiristetään korsetit Tampere Steampunk Festivalia varten. Festivaali tarjoaa upeiden asukokonaisuuksien ja visuaalisuuden lisäksi myös musiikkia, luentoja ja roolipelejä.  

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko TAD Week järjestetään Finlaysonin alueella lokakuun alussa. Tapahtumakokonaisuus tutustuttaa luovasti arkkitehtuuriin, muotoiluun sekä kaupunkikulttuuriin. Monipuolisen TAD Weekin ohjelmistossa on mm. näyttelyitä, seminaareja ja työpajoja sekä ainutlaatuisia vierailukohteita. 

Koko perheen suosikkitapahtuma Projio tuo jo viidennen kerran loistoa Finlaysonin alueelle lokakuussa. Elämyksellinen media- ja valotapahtuma valaisee tehdasmiljöön rakennukset ja kujat upealla tavalla. Näyttäviin valotaideteoksiin voi tutustua sekä sisätiloissa että ulkona. 

Projion jälkeen Finskulla nautitaan edelleen korkeatasoisesta valotaiteesta. Suomen valotaiteen seura FLASH ry järjestää neljännen suomalaista valotaidetta esittelevän biennaalin marraskuussa Finlaysonin alueella. FLASH4-biennaali saapuu koko kuukaudeksi Finlaysonin alueen tapahtumatiloihin. Näyttelyn tavoitteina on edistää suomalaisen valotaiteen näkyvyyttä, edistää vaikutteiden leviämistä, yhdistää valotaiteen kenttää ja ennen kaikkea nostaa valotaiteen sisältö sen ansaitsemaan osaan.