Finskulla leijailee joulun taika!

28.11.2023

Näin loppuvuodesta Finlaysonin alueella virittäydytään satumaiseen joulutunnelmaan. Punatiilisten tehdasrakennusten suojissa voit laskeutua joulunviettoon juuri sinulle sopivalla tavalla. Kokosimme alle parhaat vinkit joulunajan kiireettömiin elämyksiin. Kerromme myös, mikä on Finlaysonin alueen tuottajan Minna Männistön mielestä parasta Finskun joulussa.

Rentoutuminen tuo jouluiloa


Jouluun valmistautuminen kannattaa aloittaa kehon ja mielen hyvinvoinnista, joten aloita jouluvalmistelut tänä vuonna rauhoittavalla joogalla.
Shen Garden on syyskuussa Finskulle avautunut jooga- ja kulttuurikeskus, joka tarjoaa jooga- ja pilatestunteja kaikille hyvinvoinnista kiinnostuneille. Laske syksyn kiireissä kohonnutta sykettä lempeässä joogassa, tai lepuuta kehoa ja mieltä palauttavassa äänimaljarentoutuksessa.  

Etsi seuraavaksi joulurauhaa ja koristeluinspiraatiota taiteen parista. Grafiikanpaja Himmelblaussa voi kierrellä ajan kanssa ja ihailla usean eri näyttelyn vaikuttavaa taidetarjontaa. Aloita Finlayson Art Area -tiimin laajasta ryhmänäyttelystä, jossa on esillä maalauksia, piirroksia, installaatioita ja mediataidetta. Lisäksi voit nauttia Ella Varvion lasitaiteesta, Kim Somervuon taidegrafiikasta, Rauno K. Rintasen maalauksista ja piirroksista sekä Tapani Kokon kuratoimasta Joulun harsomaa -näyttelystä.  

Sitten onkin aika astella taiteen parista Väinö Linnan aukiolle, hengittää keuhkojen täydeltä pakkasilmaa ja rauhoittua ihailemaan aukiolla loistavia valoja ja kauniita joulukuusia. Kuusvooninkisen seinän videoteoksessa voit seurata talvisessa maisemassa seikkailevia metsän eläimiä. Tehdaspuutarhassa kesäkukat ovat vaihtuneet kuurankukkiin, mutta Tehdaspuutarhan kauneus ihastuttaa ympäri vuoden. Talvipuutarhassa kävellessä mielikin rentoutuu. 

 

Joulun makuja ja yhdessäoloa


Kun nälkä yllättää, nauti ihanista herkkuhetkistä Finskun
ravintoloissa ja kahviloissa. Perinteisiä joulun makuja löydät Panimoravintola Plevnan joululounaalta. Pöytään on katettu niin graavilohet, kinkut, paahtopaistit, laatikot kuin tuoreet saaristolaisleivätkin. Istahda alas, nauti perinteisen panimoravintolan tunnelmasta ja anna makujen kuljettaa sinut edellisten joulujen iloisiin hetkiin.   

Käy seuraavaksi etsimässä tonttulakkisi ja osallistu koko perheen Tonttujen kuusenkoristelupajaan lauantaina 9.12.2023. Pajassa voit nauttia kiireettömästä ajasta perheesi kanssa ja valmistaa näyttäviä koristeita joulukuuseen taitavien suurtonttujen johdolla. Valmiit kuusenkoristeet voi pitää itse, kietoa lahjapakettiin tai koristaa niillä vaikka Väinö Linnan aukion joulukuusen oksia. 

Parhaita löytöjä pukinkonttiin


Kun
sydän on täynnä joulumieltä, voikin suunnata ajatukset läheisten ilahduttamiseen. Finskun tunnelmallisissa myymälöissä pääset tekemään valinnat rauhassa ilman tungosta ja löydät ihanat yllätykset jokaiseen makuun.

NYTdesign joulukaupasta voit ostaa laadukkaita kotimaisia design-tuotteita, kuten käsintehtyjä muhkeita neuleita, herkullisia luomusuklaita, tyylikkäitä laukkuja sekä mieleenpainuvia keramiikkatöitä ja taideteoksia.

Werstaan museokaupasta nappaat mukaan joulun ainutlaatuisimmat lahjat, kuten kirjat, mukit, kangaskassit ja muut hauskat esineet. Pehmeät paketit kääräiset matkaan BYPIAS -vaateliikkeestä. BYPIAS on tunnettu luonnonmateriaaleista valmistetuista tyylikkäistä vaatteista ja asusteista.

Finlaysonin alueen kainalossa sijaitseva Finlaysonin tehtaanmyymälä on myynyt suomalaisten rakastetuimpia kodintekstiilejä jo vuodesta 1920. Finlaysonin tehtaanmyymälästä löydät kauniit ja ajattomat pussilakanasetit, kylpytakit ja pyyhkeet kuusen alle vietäväksi.  

Nyt on joulumieli katossa ja lahjatkin hankittu. Mikä on Finlaysonin alueen tuottajan Minna Männistön mielestä parasta Finlaysonin alueen joulussa?  

– Finskun joulussa ihaninta on alueen satumainen tunnelma, jota luovat Väinö Linnan aukion valaistus, Kuusvooninkisen seinän lämminhenkinen videoteos, valaistut kuuset ja alueen talvipuutarha. Pimeään aikaan taianomaiselle aukiolle pääsee rauhoittumaan ja hiljentymään. Lumisateessa tunnelma on täydellinen, on kuin olisi mukana joulusadussa!