Tampereen päivän viikonloppu 

Tampereen päivän viikonloppua vietetään Finlaysonin alueella monipuolisen ohjelman parissa

27.9 – 29.9

Tule juhlimaan Tampereen päivää Finskulle!

Tampereen syntymäpäivää juhlitaan jälleen Tampereen päivän viikonloppuna 27.–29.9. kaupungin täyttäessä 245 vuotta. Myös Finlaysonin alueella on juhlaviikonloppuna luvassa monenlaista kiinnostavaa ohjelmaa.  

Tampereen päivän viikonloppuna tapahtumakävijöille esittäytyy myös läntisen keskustan luova alue Kulttuurikehä. Kävijät pääsevät tutustumaan Kulttuurikehän alueeseen digitaalisella karttasovelluksella, joka kokoaa yhteen alueen kiinnostavat kohteet ja palvelut valmiiksi reiteiksi.Tampereen päivän viikonloppuna alueelle koottuihin reitteihin on digitaalisen opastuksen lisäksi saatavilla oppaan vetämiä kierroksia. Myös Finlaysonin alue tarjoaa opastettuja kävelykierroksia osana Kulttuurikehän julkistamista.

Tutustu Kulttuurikehään lisää täällä

 

TAD Week

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon tapahtumat Finlaysonin alueella 27.–29.9.

Ilmiöareena goes TAD
Pe 27.9. klo 16.30–18.30, Työväenmuseo Werstaan auditorio

Liity mukaan Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon avajaisten etkoille ja tule kuulemaan tutkittua tietoa kiinteistö- ja rakentamisalaa merkittävimmin muuttavista ilmiöistä! Tämä Ilmiöverkosto-toimintamallin osana toteutettava Ilmiöareena tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden syventyä ajankohtaisiin alan trendeihin ja tutkimuksiin.

Ilmiöareena on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, mutta pyydämme ilmoittautumaan tapahtumaan ennakkoon tästä linkistä!

Järjestäjä: Rakennustietosäätiö RTS sr

 

 

JUSTHEAT Tutkija- ja taiteilijatapaaminen

Pe 27.9. klo 1618. TR2 (4 krs.)  

Lämmityskattilan huminaa, ilmalämpöpumppuja ja leivinuunissa hautuvan pataruuan tuoksua. Minkälaisia tarinoita ja muistoja kumpuaa kotien lämmittämisestä? Kansainvälinen JUSTHEAT-tutkimushanke tutkii kotien lämmittämisen sosiaalista ja kulttuurista historiaa. Tampereen yliopiston kestävän asuntosuunnittelun tutkimusryhmä ASUTUT:in tutkijat ovat keränneet noin sata lämmitystarinaa Tampereella, Joensuun seudulla ja Lahdessa. Näiden kokemusten pohjalta hankkeen tavoitteena on ymmärtää paremmin menneiden vuosikymmenten energiasiirtymiä, jotta meneillään oleva siirtymä pois fossiilisista polttoaineista voisi olla reilumpi kotitalouksille. Osana tutkimusryhmää on hankkeen ajan työskennellyt kuvataiteilija Henna Aho. Hänen tuottamansa lämmitysaiheiset teokset ovat esillä TAD-viikon näyttelyssä. Perjantai-illan tapaamisessa Henna ja hankkeen tutkijat jakavat kokemuksiaan ja ensimmäisiä tutkimusaineistosta nousseita havaintoja. 

Järjestäjä: Tampereen yliopiston arkkitehtuurin yksikön kestävän asuntosuunnittelun ASUTUT-tutkimusryhmä 

 

Arkkitehtuuri ja design – katse tulevaisuuteen: Hands-on Alusta -savityöpaja

Su 29.9. klo 12–15, Vooninki

Piipahda katsomaan ja kokeilemaan saven työstöä Finlaysonin Vooninkiin sekä opi samalla Alusta-paviljongin savirakenteista ja niiden korjauksesta. Paikalla Alusta-paviljonkia rakentanut, korjannut ja siirtopurkanut savirakentaja Mari Hermaja. Savityöpajan ohjaajana toimii Laura Nikkinen. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa! 

Järjestäjä: Mari Hermaja & Laura Nikkinen x Alusta 

Tutustu myös TAD weekin näyttelyihin Finskulla

 

Työväenmuseo Werstas

Teollinen Tampere -ulkokierros
La 28.9. ja su 29.9. klo 15  

Kierroksella tutustutaan Tampereen historiaan ja Tammerkosken varrelle syntyneeseen teollisuuteen. Kierroksen kesto noin 1,5 h.  Lähtö Werstaan aulasta.
Werstaalla on myös esillä uusi 25.9. avautunut Holodomor-näyttely. Museo on avoinna ti–su klo 11–18.  

Tapahtumiin vapaa pääsy!

Tutustu lisää

 

 

Tehdaspuutarhakierros

Su 29.9. klo 12 

Tampereen Finlaysonin alueen historialliseen tehdasmiljööseen on neljän vuoden aikana muodostunut tehdaspuutarha, joka jatkaa kasvuaan jatkuvasti. Tehdaspuutarhan kantava filosofia on luonnon monimuotoisuuden tukeminen kaikin mahdollisin tavoin. Tehdaspuutarhakierroksen aikana tutustutaan alueen viheralueiden innovaatioihin, hoitotapoihin, hyönteisiin, suunnitteluun, pieneliöstöön ja tietysti kasveihin. Kierroksen päätteeksi alueen pääpuutarhurilta Santeri Urhoselta voi kysellä puutarhassa askarruttavia asioita ja saada hyviä vinkkejä monimuotoisuuden lisäämiseen. 

Lähtöpaikka: Väinö Linnan aukio lavan edusta 
Päättymispaikka: Verda Skylounge 
Kierroksen kesto: n. 60 min + 15 min kyselyosuus.

Vapaa pääsy!  

Kierroksen järjestää Finlaysonin alue ja Omatarhuri.  

 

Panimoravintola Plevna

Perinteinen panimoravintola Plevna palvelee Finlaysonin alueella keskellä Tamperetta. Panimoravintola Plevnan sydämessä sijaitseva Koskipanimo on jatkanut tamperelaista panimoperinnettä vuodesta 1994.  

Plevnan perinteinen Oktoberfest järjestetään tänä vuonna 20.9.–6.10. Tapahtuman aikana käytössämme on juhlamenu sekä virallinen Oktoberfest-olut. Juhlaolutta saa myös litran tuopeissa oikean juhlatunnelman saavuttamiseksi! Hyvän ruoan ja oluen lisäksi Plevnassa ja Oluthuoneella kuullaan myös livemusiikkia. Plevnassa tuttuun tapaan soittaa Tallinn Brass ja Oluthuoneella Lavassaare trio! Perinteitä noudattaen myös panimohevoset vierailevat Plevnassa ja Oluthuoneella.  

Pe 27.9. ja la 28.9.
Tallinn Brass Plevnassa klo 20–23
Lavassaare trio Oluthuoneella klo 21–24
Panimohevoset Plevnassa ja Oluthuoneella

Su 29.9.
Panimokierros Koskipanimolla  k
lo 16–17, 20 € / hlö 
Olut-tasting klo 17–17.30 sisältyy hintaan. Kierrokselle mahtuu 15 hlö.

Tutustu lisää

 

Vakoilumuseo

Tampereen päivän kunniaksi (la-su) Vakoilumuseoon lasten lipulla (5 )
Museo on auki lauantaina ja sunnuntaina poikkeuksellisesti klo 1018. Vierailun aikana kannattaa tehdä Vakoiluvisa ja Agenttigalleria. Oikein vastanneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Museo sijaitsee Finlaysonin alueen koskenpuoleisessa päädyssä Media 54 -osassa kerroksessa 0. Museoon on esteetön pääsy.

Tutustu lisää

Lavis® -lavatanssijumppa

Tampereen Jumppatiimi TAJU ry järjestää Tampereen päivän kunniaksi ilmaisen Lavis® -tunnin Väinö Linnan aukiolla sunnuntaina 29.9. klo 12–13. Mukaan voi tulla tanssimaan koko ajaksi tai vain hetkeksi. Lavis® -lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tervetuloa mukaan jumppaamaan!

Vapaa pääsy. Tunnin ohjaa Jonna K.