Tampere Photo Festival 

Tampere Photo Festival tuo yhteen valokuvauksen ammattilaiset ja harrastajat

26.8. – 30.9.
i
näyttelyt, valokuvanäyttely

Valokuvafestivaali Finlaysonin alueella

 

Tampere Photo Festival houkuttelee Finlaysonin alueelle kaikki valokuvauksesta kiinnostuneet. Tampereen Valokuvausseura ry:n järjestämä festivaali pitää sisällään ammattilaisten vetämiä luentoja, kursseja ja osallistavaa tekemistä valokuvauksen ympärillä, upeita valokuvanäyttelyitä unohtamatta. Tämän vuoden teemana on luonto- ja maisemakuvat. Tampere Photo Festivalin ohjelmaa on useissa eri paikoissa Finlaysonin alueella sekä Lielahden kartanolla. Katso tarkemmat tiedot tapahtuman nettisivuilta. 

Yhteistyössä Finlaysonin alue ja Tampereen Valokuvausseura ry.  

 

Näissä tiloissa voit ihailla näytteilleasettajien upeita luontokuvia!
 

  • Siperian liiketilan iso galleria ti–su klo 10–18. Tampere Photo Festivalin avajaiset isossa galleriassa 9.9. klo 18. Avajaisten jatkot ja valokuvaajatapaaminen Dam Bar klo 19:30, Valssipadonraitti 2.  Pöytävaraukset viikkoa ennen Helille (heli@photofestival.fi) 
  • Café & Bar KATTO 2.9.–30.9., kahvilan aukioloaikoina 
  • Mediatunneli (Satakunnankadun alittava käytävä) 26.8.–24.9. 


Vapaa pääsy!

Ohjelma

 

INNOSTU KUVAAMAAN KAUPUNKIYMPÄRISTÖÄ PUHELIMELLASI!  

Tiina Puputin kaupunkikuvakävely 10.9. klo 11 

Kuvakävelyn hienous on siinä, että me kaikki näemme ympäröivän maiseman aivan eri tavoin ja näin syntyy erilaisia kuvia, joista voimme kaikki innostua ja inspiroitua! Tapahtuma alkaa valokuvakouluttaja Tiina Puputin kuvausvinkeillä. Sitten lähdemme yhdessä kiertämään reitin Finlaysonin mielenkiintoisella ja varmasti visuaalisella ja kuvauksellisella alueella. Katsomme maisemia ja yksityiskohtia, kuvaamme, kävelemme ja keskustelemme. Tiina antaa kuvausvinkkejä halukkaille myös reitin varrella. 

Tervetuloa mukaan! Tapaaminen Finlaysonin alueen näyttelytilassa klo 11. Vapaa pääsy. Ilmoittaudu etukäteen TÄÄLLÄ.

 

LUENTOVIIKONLOPPU WERSTAAN AUDITORIOSSA 

Tervetuloa kuuntelemaan moninaisia luentoja valokuvauksesta. Päivälipulla pääset kuuntelemaan kahta luentoa, päivälippu 15€. Osta lippu TÄÄLTÄ.  

 

JAANA KOTAMÄKI – TAIDETTA LUONNOSTA 

Lauantaina 16.9. klo 11-13. 

Kuvaesitys keskittyy luoviin kuvaustekniikoihin, kuten ICM (Intentional Camera Movement) -tekniikkaan eli kameran harkittuun liikutteluun sekä kameran päällekkäisvalotustoimintoihin. Luovat kuvaustekniikat ja erityisesti ICM- kuvausta olen tehnyt jo lähes 15 vuoden ajan. Nykyään luennoin aiheesta säännöllisesti eri puolilla Suomea, toimin genren kouluttajana, kirjoitan artikkeleita, pidän näyttelyitä ja toteutan teeman mukaista valokuvataidekirjaa.  

Taidetta luonnosta -luento keskittyy sekä luovien kuvaustekniikoiden saloihin eli kuinka ICM -ja monivalotuskuvia kannattaa ottaa että varsinaiseen kuvaesitykseen, jossa nähdään monipuolinen sarja kuvia, joiden sisältö on vapautettu erinäisillä luovilla tekniikoilla, joissa vain mielikuvitus rajana. 

 

LUONTOKUVAAJA KONSTA PUNKKA 

Lauantaina 16.9. klo 14-16. 

Kuule hänen asiantuntijavinkkinsä eläinten ja lintujen kuvien vangitsemiseen niiden luonnollisessa elinympäristössä. Luento Finlaysonin Werstaan auditoriossa 

Palkittu luonto- ja seikkailuvalokuvaaja, puhuja ja Nikon Ambassador saapuu Tampere Photo festivaaleille. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen kuvannut, ohjannut ja esiintynyt kymmenissä kaupallisissa projekteissa, jotka vaihtelevat autoteollisuudesta, valokuvaus- ja ulkoilubrändeistä matkailuun. Työni on ollut esillä kymmenissä julkaisuissa, mukaan lukien National Geographic, Instagram (1,2 milj. seuraajaa) ja BBC. 

 

HANNU HAUTALAN PERINTÖ – JUHA METSO JA ANNA-STINA NYKÄNEN 

Sunnuntaina 17.9. klo 11-16. 

Sunnuntaina auditorion valtaavat toimittaja Anna-Stina Nykänen ja valokuvaaja Juha Metso. Yhteisluennon aiheena ovat luontokuvat ja luonnonkuvaajat.  

Mikä teki Hannu Hautalasta poikkeuksellisen? Miten hän lähestyi eri ihmisiä ja luontoa? Luvassa loistavia vinkkejä kaikille luontokuvaajille sekä ennen julkaisematonta dokumenttimateriaalia, haastatteluja jne. 

Hannu Hautala tunsi linnut, mutta hän tunsi myös ihmiset. Sitä kollegat pitävät yhtenä mestarin menetyksen syistä. Anna-Stina Nykänen avaa tuota puolta luontokuvauksesta. Nykänen on tehnyt yhdessä Metson kanssa kirjan Hannu Hautala – Legendan perintö (Docendo, 2021). Kirja on omistettu muun muassa kaikille niille, jotka haluavat tehdä luonnonkuvauksesta itselleen ammatin. 

Juha Metso on pitänyt kymmeniä valokuvanäyttelyjä ja osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin eri puolella maailmaa. Linnuista kaikki alkoi. Luonto, linnut ja vapaus ovat elementtejä, jotka sitovat Juha Metson tuotantoa yhteen. 

 

 

 

KATSO TAPAHTUMA-ALUEET KARTALTA: